Comisia de Medicina Familiei - CMR-Timis

Medicina de familie este o specialitate noua, aparuta dupa 1989 dar se defineste ca o specialitate apropiata de pacienti care are valente distincte in randul celorlalte specialitati medicale.

In judetul Timis sunt multi medici de familie, in jur de 500 mf-sti, marea majoritate cu cabinete medicale individuale, in contract cu CJAS Timis. Organizatiile reprezentative ale mf-lor din Timis sunt Societatea Timis de Medicina Familiei ( STMF) si Patronatul Medicilor de Familie Timis (PMFT).

Alaturi de pregatirea medicala continua, intr-un centru universitar cu o viata academica bogata - Timisoara, orasul nostru "etern, romantic si european", mf-stii din Timis s-au preocupat si de managementul cabinetului lor, dezvoltandu-si abilitati manageriale, interactionand continuu cu celelalte specialitati medicale si cu absolut toate institutiile din judetul Timis, din comunitatea noastra.

S-a impus astfel sa existe la nivelul CMR Timis si o Comisie de Medicina Familiei care s-a format in 2009 cand BEX al CMR Timis a dat aviz favorabil solicitarii reprezentantilor medicilor de familie. De altfel de la infiintarea Comisiei MF, Biroul Executiv al CMR TM nu a luat nici o decizie fara consultarea comisiei in problemele in care aceasta avea competenta !

Componenta Comisiei de Medicina de Familie

  • Dr. Claudia Iftode- Preşedinte Comisie
  • Dr. Minerva Pop
  • Dr. Alexandra Matusz
  • Dr. Ioana Budiu
  • Dr. Liliana Păunescu
  • Dr.Găvruţa Maria

Din activitatea Comisiei de Medicina Familiei- CMR- Timis

Prima Conferinta Regionala de Vest in Medicina Familiei “CRV MF – Timisoara 2015” si Prima Conferinta de Cercetare in Medicina Familiei din Romania- a 80-a Conferinta Wonca EGPRN (European General Practice Research Network) “Spring Meeting EGPRN Timisoara 7 – 10 May 2015”

Evenimentele au fost organizate de catre Societatea Timis de Medicina Familiei si Patronatul Medicilor de Familie Timis sub auspiciile UMF Timisoara si CMR Timis , precum si cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si s-au desfasurat in perioada 7 – 10 mai 2015 la UMF “V. Babes” Timisoara si la Hotel Timisoara.

Aceste evenimente stiintifice de valoare vor ramane in istoria WONCA EUROPA- EGPRN, Timisoara dovedind inca o data ca este simbol, un centru universitar deschizator de drumuri!

Sunt manifestari de referinta pentru comunitatea medicala din Timisoara care au ridicat prestigiul Centrului Universitar Timisoara si pe palierul Medicinii de Familie, facandu-ne cunoscuta valoarea in tara si in strainatate si in mod evident au crescut si prestigiul medicinii de familie din tara noastra. Temele celor doua conferinte, detalii din timpul conferintelor se pot accesa pe site-l STMF www.stmf.ro si pe site-l EGPRN www.egprn.org.

 Pe langa o organizare spunem noi, dar si ceilalti, straini si romani, reusita, am avut lucrari stiintifice de valoare, de cercetare in Medicina Familiei, pe care STMF le-a facut sub coordonarea UMF Timisoara si a CMR Timis. A fost o munca de echipa, coordonata de cadre universitate, care a fost rasplatita cu un premiu valoros si la care au participat urmatorii medici: Ioana Budiu, Daniela Dan, Claudia Iftode, Mircea Iurciuc, Stela Iurciuc, Eugenia Katai, Florian Mitu, Ioana Padure, Carmen Roman, Claudia Stefanescu, Iuliana Zarici.

In 9 mai 2015, în cadrul Conferinţei „Spring Meeting EGPRN – Timişoara 7 – 10 May 2015“, în Sala Dublin a Hotelului Timişoara, s-a ţinut sesiunea de postere „New Technologies“, moderată de un „chair al sesiunii“, medic de familie din Croaţia. Au fost mai multe lucrări în competiţie, s-au prezentat în limba engleză auditoriului, după care s-a votat, numai de auditoriu, „Cel mai bun poster“ al sesiunii. Lucrarea echipei mai sus mentionate - admisă ca poster la EGPRN cu tema „Ankle-brachial index can be correlated with arterial stiffness“ - prezentată de dr. Ioana Budiu (medic de familie din Timişoara, România) a primit titlul „Cel mai bun poster“ la sesiunea “New Technologies” si suntem foarte mandri.

Accesati, va rugam, site-ul www.egprn.org pentru mai multe detalii.

Dr. Claudia Iftode

Presedinte STMF

 

Activitatea Comisiei de Medicina Familiei a CMR - Timis care avand in vedere Decizia CMR din ianuarie 2013 ca: 40% din orele EMC sa fie obtinute din cursuri,
"a personalizat" aceste cursuri in cadrul proiectului comun STMF-CMR- Timis- UMF " V.Babes" Timisoara, proiect numit "EMC- Brand Timis".
 
Cursurile s-au desfasurat in sala de curs a CMR Timis cu echipe de cadre universitare de la U M F Timisoara.
 
Tematica s- a axat pe patologia frecventa  in populatia Romaniei si a judetului Timis:
- Cancerul de san
- Nodulul tiroidian
- Patologia digestiva

Conferinta de presa

Evenimentul s-a desfasurat la UMF “V. Babes” Timisoara in Sala de Consiliu.

http://www.stmf.ro/invitatie-conferinta-de-presa/

Scrisoare de multumire din partea board-ului EGPRN


Scrisoarea de multumire “ pentru organizarea celei de-a 80-a Conferinte Wonca EGPRN la Timisoara in 7 – 10 May 2015 si “Certificatul – Diploma” trimis prin Posta la sediul STMF de catre Boardul EGPRN se poate vizualiza accesand linkul: 

http://www.stmf.ro/multumiri-din-partea-boardului-egprn-pentru-organizarea-egprn-meeting-la-timisoara/

Articole de presa despre eveniment


http://www.stmf.ro/timisoara-capitala-europeana-a-medicinii-de-familie-pret-de-cateva-zile/

 

13 - 16 septembrie 2012 STMF si PMFT au organizat la Timisoara primul Congres National de Medicina Familie postdecembrist, "CNMF 2012 - Editia a VII-a" care a fost o manifestare de rasunet in Medicina Familiei si a impus un standard.


Detalii pe http://www.congresmf.ro